Op de pagina van jeugdhulp krijg je een overzicht van al onze opvangcentra. Alle contactgegevens vind je onderaan de pagina terug. 

Spirituele steun kun je vinden bij de salesianen of zusters van Don Bosco

Op de onderwijspagina vind je een overzicht terug van onze scholen voor kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs. We bieden ook internaten aan voor kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs. De internaten staan los van de scholen maar ze bevinden zich wel in de buurt ervan. 

Een roeping heeft iedereen, of hij het nu weet of niet. Allemaal stellen we ons vroeg of laat de vraag: "Hoe zal ik een gelukkig mens worden? Waarom ben ik er? Wat heeft God met mij voor?" Het is een opdracht voor iedereen. God heeft ons allemaal nodig, wie we ook zijn, waar we ook wonen of werken, man of vrouw…

De weg van het evangelie is één van de mogelijkheden om een antwoord te geven op de vraag hoe ik of jij gelukkig kan worden. Voor ons dé weg. Die weg ontdekken kan de moeite waard zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen. Leven met God, voor God, met mensen voor mensen…

Je kan je engageren, om in zijn spoor te gaan, een gelovige keuze maken om speels en creatief, in solidariteit en broederlijkheid, mét en voor jonge mensen, Don Bosco te zijn vandaag.

Als je je geroepen voelt, of denkt te voelen, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Dieter Verpoest, sdb, via dieter.verpoest@donbosco.be

Dat kan op verschillende manieren:

  • We zijn blij met alle schenkingen aan een van onze fondsen
    Let op: bij sommige organisaties is er een fiscaal attest mogelijk! 
  • Je kan materiaal schenken aan Don Bosco Stichting (beelden, schilderijen, postzegels, ... ). Indien nodig komen we dit materiaal ophalen. Neem contact op met Guido Stoop: 0475 29 83 73.
  • Andere mogelijkheden zoals legaten, verjaardagsschenking, ... , kunnen in onderling overleg besproken worden. 

Een algemeen overzicht van onze organisaties die jouw hulp weten te waarderen, vind je hier terug. 

Je kunt hier onze vacatures terugvinden. 

Je kunt ook vrij solliciteren, ga hier op zoek naar de Don Bosco-organisatie waarvoor je wil solliciteren. 

Je kan gerust een e-mailtje sturen naar onze mediadienst.
Wij helpen jou graag verder met het vinden van het juiste aanspreekpunt.Klik op het vergrootglas en typ jouw zoekwoorden in. 

Het is mogelijk om een eucharistieviering te laten opdragen door een salesiaan voor een bepaalde intentie. Je kunt dit aanvragen bij de salesiaanse gemeenschap of parochie uit jouw buurt. 

Je vindt de adressen van alle salesiaanse gemeenschappen onderaan op deze pagina, en hier alle salesiaanse parochies